VizzioYvon van Schie

BIG-nummer: 49041706404

 

Yvon van Schie heeft in 1993 haar diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool West-Brabant in Breda. Direct daarna is zij gaan werken in een verpleeghuis. Ze heeft daar met name gewerkt met revalidatie patiënten, maar ook psychogeriatrische patiënten. Aan dat verpleeghuis was echter ook een flinke praktijk verbonden, waar vanuit later een medisch fitness centrum werd opgestart. Zo heeft zij ook hier haar ervaring opgedaan.

Na de geboorte van de kinderen heeft ze een aantal jaren in meerdere praktijken waargenomen, waaronder Vizzio. Vanaf januari 2010 is ze bij ons in vaste dienst.

Haar werkzaamheden bestaan uit het behandelen van patiënten in de praktijk, maar ook het begeleiden van mensen bij de sportschool naast de praktijk. Dit betreft mensen die moeten revalideren van allerlei aandoeningen, zoals een nieuwe heup of knie, chronische rugklachten, stabiliteitsproblemen enz. Incidenteel behandel ze ook patiënten aan huis.

Begin 2022 heeft Yvon haar certificaat gehaald voor handtherapie zodat zij ook mensen kan revalideren na polsbreuken en advies kan geven bij arttrose en peesklachten in de handen.

Specialisaties zijn Handtherapie, Dry Needling, Medical taping, stabiliteitstraining, medische fitness.